sâmbătă, 25 aprilie 2020

APEL UMANITAR și de SOLIDARITATE SOCIALĂ

     UN exemplu de solidaritate socială este cel al S.C.M.D., Filiala Constanța, dincolo de nuanțele politice care poate nu convin unora, cu mască și fără mască.
     Personal chiar doresc să fim solidari pentru o cauză care n-are nimic comun cu preferințele politice.
     Cu un minim efort financiar vom putea și noi, cei din vest, să fim mai solidari.  
     Pretexte de a fi negativiști se găsesc la fiecare colț de stradă.
     Acțiunea demarată de președintele Filialei Reșița a SCMD, d-l col.(rz.) Florin LUNGU, susținută și de subsemnatul, inclusiv prin donații, este încă în curs. 
     Procedura de urmat, la nivel de jud. Caraș-Severin, pentru donații v-a fost comunicată anterior de președintele de filială și o reiterez mai jos:
   „În scopul susținerii sistemului medical aflat în prima linie în lupta cu pandemia de Covid-19 vă propun să începem să virăm în mod individual banii pentru donația din partea membrilor Filialei Reșița a S.C.M.D. către Secția A.T.I. din cadrul Spitalului Județean de Urgență Caraș-Severin.
     Puteți vira banii în contul: 
     RO28BTRLRONCRT0282261102 (titular LUNGU VASILE FLORIN, pentru situația în care vi se solicită titularul). 
     Vă rog să completați la explicație NUMELE și PRENUMELE, calitatea de membru SCMD (sau a altei asociații de cadre militare în rezervă sau retragere, întrucât vom transmite acest apel și către alte asociații de acest tip, cu care am luat legătura în prealabil) și filiala din care faceți parte. (de exemplu: POPESCU ION, SCMD, Filiala Reșița)”.
      Donațiile pot fi făcute și în nume personal, cu sau fără mențiunea că sunteți membru al S.C.M.D.
      Încercați să mobilizați în acțiune și politicieni, persoane fizice și juridice din zona de vest. Fiecare poate dona către spitalele din zona în care locuiesc.
      Sunt convins că fiecare Serviciu ATI de la spitalele din ZONA VEST (județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș) nu sunt dotate cu tot ceea ce este necesar, fapt pentru care fac un apel umanitar de a susține aceste secții, inclusiv UPU, fiecare în județele în care domiciliază.
      Pandemia nu se termină în 15 mai 2020 iar nevoia de susținere morală și materială între noi oamenii, de solidaritate socială, sunt atribute care ne pot face să trecem mai ușor peste boala secolului XXI.
     Transmit mesajul, spre știință, la SCMD, îl voi posta pe blog-ul Filialei Reșița a SCMD, și în transmit prin Bcc tuturor membrilor de sindicat din evidență, foștilor colegi, prieteni și cunoștințe.
     Eu am donat și voi mai dona sume de bani din pensie prin virarea din contul personal în contul bancar menționat mai sus.

    Cu respect și solidaritate,
    Vicepreședintele C. D. al S.C.M.D. pentru ZONA VEST
    Col.(rtr.) Marin BUȚIU