vineri, 23 decembrie 2022

 

Am onoarea!

Având în vedere obiecțiile S.C.M.D. la Proiectul de lege privind pensiile de serviciu, consider că sunt întemeiate și puteau fi chiar mai multe, respectiv în legătură cu modificări care ne-ar fi avantajat.

Este de observat că art.IX din PROIECT propune numai modificarea art.28 din Legea nr.223/2015, fără a se propune și modificarea art.29 și 30 din lege în favoarea noastră. Adică o recalculare luând ca bază de calcul 12 luni, în loc de 6 luni, cum este acum, echivalează cu o frecție la un picior de lemn. Nu pot scădea sau crește, cu acest amendament, pensiile care vor fi recalculate, decât în mod nesemnificativ.

Dacă ar fi propus prin PROIECT măcar modificarea art.30 cu plafonarea finală la 100% din baza de calcul, cum au magistrații acum (ideea este ca să-i ardă și pe magistrați ca pe noi, cu un plafon final inferior), prevăzută la art.28, în loc de 85% cum este în prezent, parcă ne apropiam de magistrați ca modalitate de calcul dar nu ca un cuantum nesimțit.

Apreciez că politrucii, pe mână cu „finanțiștii” de pe la casele de pensii sectoriale, vor să ne abată atenția de la altceva (o să mai vedem ce va fi), inclusiv de la fărâmiturile aruncate prin indexare, pentru a „uita” să protestăm și să fim mulțumiți că nu ne-au ars mai mult.

Glume proaste, vremuri sure.

 

     Cu respect ,

     Vicepreședintele CD al SCMD pentru ZONA VEST

     Col.(rtr.) Marin BUȚIU