duminică, 10 iunie 2012

POVESTE, … FĂRĂ IZ ELECTORAL



Poveste, … fără  iz  electoral

Azi, 10.06.2012, în zi de alegeri locale, vă doresc tuturor membrilor de sindicat, amicilor, ascultătorilor şi cititorilor noştii, multă sănătate, că-i mai bună decât toate, şi… o zi liniştită.

În jurul orei 11,30, lecturând de pe site-ul principal al S.C.M.D.-ului articolul „OGLINDA  SPARTĂ  A  UNEI  GUVERNĂRI  MAFIOTE” (material deosebit de amplu, laborios şi, totodată, chiar dacă ar părea un paradox, foarte sintetic în concluzii, semnat de onorabilul nostru coleg, d-l Gl.mr.(r). Prof.univ.dr. Petrişor Mandu, Preşedinte al SCMD, Filiala 1 Braşov şi Preşedinte al „Alianţei pentru Respectarea Democraţiei – Octavian Paler”, pe care vi-l recomand să-l citiţi înainte sau după ce veţi vota, opţiunea, bineînţeles că vă aparţine), am fost sunat de un vechi coleg de sindicat care, trebuie să vă spun că mai rar îşi face timp să „ne convorbim”, mi-a propus, „cu subiect şi predicat” să votez un anume candidat la funcţia de primar.
Dincolo de aspectul jenant al solicitării, comportamentul său m-a făcut să cred că trebuie să ai un tupeu deosebit, combinat cu inocenţa celor care mai cred că „gândurile sunt libere” în „troica” »unde radio-activism de partid-servicii speciale« şi i-am răspuns că azi problema principală dintre noi este că nu şi-a achitat cotizaţia pe anul în curs.
Sigur că m-a frapat francheţa propunerii, mi-a lăsat „un gust amar” dar nu m-a derutat pentru că îi cunosc aplecările spre egocentrism şi, până la urmă, din vorbă în vorbă, adevărul triumfă (Ecce homo! Din păcate, în cazul lui, expresia nu are nimic comun cu Iisus).

Onorabili colegi ,
Personal, voi vota mai „pe înserate”, şi nu vă sugerez (cu atât mai puţin nu vă propun) cu cine să votaţi dar, în ceea ce mă priveşte, afirm în faţa cititorilor noştri că prin votul pe care îl voi da, şi pe care îl consider esenţial, chiar dacă este numai UNUL, nu voi vota lichelele, impostorii, „cameleonii”, nemernicii, oportuniştii, hoţii, demagogii, foştii mari activişti, etc. (unii dintre candidaţi cumulează, din păcate pentru naţia română, toate aceste „virtuţi”).
Vă rog să mă iertaţi dacă, în enumerarea de mai sus, unele sinonime conduc spre pleonasm, însă am constatat că „microbii sociali” de care vorbeam poartă mai multe valenţe decât Tabloul lui  D.I. Mendeleev.
Este mai greu cu listele, unde e aproape imposibil să nu dai de câte un astfel de candidat pe fiecare listă (asta este, printre puţinii oameni de calitate nemernicii sunt „distribuiţi”, aproape uniform, peste tot).
În rest, nu uitaţi, ŞI MÂINE ESTE O ZI.
Depinde numai de noi dacă viitorul va fi mai bun pentru toţi românii sau doar pentru unii.
Mai avem o încercare,… la toamnă.

Cu deosebită consideraţie ,
Preşedintele S.C.M.D., Filiala Reşiţa
Col.(r) Marin Buţiu