sâmbătă, 4 februarie 2017

Somnul raţiunii… sau/şi al naţiunii


Somnul raţiunii… sau/şi al naţiunii

Am ajuns din nou ca în anii `90, când o opoziţie perdantă în alegerile generale nu a înţeles tocmai jocul democratic clamat de aceasta până la absurd, nu a acceptat înfrângerea şi, mai abitir decât anarhiştii anilor `50, a purces la demonstraţii paşnice, apoi la "paşnicele" sticle Molotov, după care a instalat corturile în piaţă şi a incendiat autovehicule şi sedii ale unor instituţii publice, pe fondul unei reacţii firave din partea celor care trebuiau să asigure ordinea şi liniştea publică.
Era după o „revoluţie” care a redus aproape la zero dreptul organelor de ordine să facă ordine. Folosesc ghilimele pentru că am trăit acele evenimente în care gloanţele nu ţineau seama de profesia sau ocupaţia „încasatorului”, evenimente care ne-au dat libertatea de a striga şi a circula liberi dar şi de a asista la demolarea unei economii naţionale.
În ziua de joi, 02 februarie 2017, călătorind cu trenul spre Piteşti, la intrarea în oraşul legendarului Dobrin, am văzut mari clădiri industriale făcute varză. L-am întrebat pe un călător, vecin cu mine, dacă este Arpechim-ul iar acesta mi-a confirmat. Am simţit o strângere de inimă şi o lacrimă se chinuia să se ascundă sub dosul palmei ca atunci când am văzut Călan-ul post decembrist.
Acum este aproape la fel, cu deosebirea că majoritatea demonstrează încă paşnic şi lipsesc minerii.
Azi, de la două ordonanţe date total aiurea, se cer multe lucruri care nu au nimic în comun cu începutul, inclusiv schimbarea unui Guvern instalat de doar 3 săptămâni (cerere total nefondată). Din păcate apa la moară a dat-o „mediatorul” şef.
Piticii perciunaţi, care se pricep la toate, susţin că OUG-urile sunt date cu încălcarea Constituţiei. Se vorbeşte, în mod discriminatoriu, de materia în care pot fi totuşi date, ocolind prevederile exprese din Constituţie.
Anterior au fost emise sute, dacă nu mii, astfel de ordonanţe, făcând praf Codul penal, Codul fiscal, Codul muncii etc., de toate guvernele şi până acum nimeni (cu excepţia militarilor cărora li s-a băgat pe gât OUG nr.57/2015 şi care au ieşit singuri în stradă în decembrie 2015 şi martie 2016 pentru măcelărirea Legii nr.223/2015 după promulgare şi înainte de a intra efectiv în vigoare) dar nimeni nu a protestat.
Dacă vorbim de principii şi nu de „prinţipii”, atunci înţeleg de ce grupurile organizate se transformă, fără voia lor, în gloată gregară, subminând legitima putere de stat, inclusiv prin devalorizarea leului (BNR-ul tace).
Dragnea este căpos şi nu cedează pentru că, legal, are dreptate, nu şi moral. Ştie că OUG nr.13/2017 (nr.cu ghinion) este doar un pretext pentru că urmează cereri până în pânzele albe, adică: Jos ministrul justiţiei! Jos Guvernul! Jos Dragnea! jos PSD! Alegeri anticipate! Sigur că este o prostie să ceri alegeri anticipate după o lună de guvernare, indiferent de motiv, dar forţele oculte ştiu bine să manipuleze populimea.  Ce chestie! Să măreşti burse, să acorzi călătorii gratuite iar unii dintre beneficiari să le folosească împotriva celui care le vrea o viaţă ceva mai bună. "Facerea de bine...". Sânt convins că şi condamnaţii graţiaţi ar fi fost împotriva Guvernului (aici a greşit opoziţia pentru că avea mai mulţi mitingişti).
Orgoliul, întreţinut de multe ori şi de interese materiale, de la Cotroceni la Parlament, este mai mare decât raţiunea.
Naţiunea, marea mută, încă doarme. În rest, multă gâlceavă.
Alinuţa G. (când era USL-istă şi am cunoscut-o la Reşiţa avea un glas mai suav) îl face nesimţit în mod repetat pe Nicolae Ş. în plenul unei şedinţe la care participă şi mass-media (provocări pe toate căile).
PMP-ul cere de la tribună, printr-un şăgalnic parlamentar, tăierea banilor pentru cazare USR-iştilor care dorm noaptea în Parlament (se regrupează forţele?). Legal are dreptate. Băse s-a dat la fund-ul nu ştiu cui.
Vin în Bucureşti, mai nou, basarabeni şi bulgari pentru a "susţine" (???) protestele. Ce-i mână în luptă pe străini?
Să fie de vină absolvenţii de la Moscova, Frunze etc..
Putin este leat cu mine dar deocamdată numai atât. Poate odată vom fi şi prieteni. Eu vreau. Avem şi plăceri comune. Eu stau mai bine cu părul. Cu parul numai Dumnezeu ştie. Diferenţa constă, în mod vizibil, numai în funcţie şi bani.
Încă nu au apărut susţinătorii de la Budapesta (probabil că sunt în pregătire).
Obsesiv, atunci când românii sunt puşi pe harţă, îmi vine în minte cuvântul "Malta" care rimează cu „Yalta" şi cu versurile "Papa cu ale lui trei coroane, puse una peste alta". Vedeţi! D-aia l-au făcut străinii pe marele Eminescu duşman al nu ştiu cui!? 
Ghiciţi, cine este azi în Malta???
Înclin să cred că unii vecini (să mă scuze Marea Neagră) vor o Românie şi mai mică decât România de la 1918 iar gloata gregară, din inocenţă, le face jocul.
Mass-media, mai cu seamă cea video, este în delir şi anunţă Apocalipsa (nu cea a lui Ioan), măsurându-şi „rating”-urile pe baza celor care belesc ochii la televizor.
ANAF-UL falimentează IMM-urile autohtone. Pentru cine lucrează cei peste 260 de securişti "detaşaţi" la ANAF? Cred că mult mai calificaţi profesional erau poliţiştii de economic să fie detaşaţi. Se putea apela şi la tinerii poliţişti pensionari. Unii chiar au declarat că vor să lucreze gratis pentru susţinerea legalităţii în IMM-uri dar şi în marile corporaţii străine.
Curtea de Conturi nu este interesată în speţă pentru că are treabă doar cu banii publici şi nu face politică economică. Să sperăm că nu face altfel de politică atunci când găseşte nereguli, orientându-se după culorile curcubeului.
Intoxicarea şi manipularea este pe piaţă. Am speranţa că SRI-ul lucrează pentru ţară chiar şi cu un buget ceva mai mic. Oricum, trebuie să spele păcatele, inclusiv în alocarea de fonduri, ale securiştilor din 1989 care, mai ales în străinătate, unii nu toţi, au furat banii care au fost plătiţi după 22 decembrie pentru exporturile României (nimeni nu i-a cercetat până acum şi sunt în joc miliarde de dolari).
Bunul simţ a plecat în vacanţă. Nesimţirea celor care se cred mari intelectuali, este la ea acasă. Unii, trădători sau/şi nebuni, incită chiar la crimă. Ca român, plătitor de taxe şi impozite, vreau să văd ce face Parchetul.
Vreau o Gradă Naţională înfiinţată de urgenţă, fie şi printr-o ordonanţă, care să blocheze toate exporturile de copaci. Vreau o lege care să oblige, sub sancţiuni drastice, sădirea a cel puţin 10 puieţi pentru fiecare copac tăiat. Vreau doar export de mobilă şi de alte produse finite în care să fie investită multă manoperă autohtonă.
Vreau ca toate oug-urile care ştirbesc drepturile românilor să fie abrogate.
Vreau ca să nu se mai emită oug-uri decât cu respectarea art.73 şi art.115 din Constituţie.
Predictibilitatea legilor este pusă sub semnul îndoielii de măcelărirea lor prin ordonanţe.
Vreau, în primul rând, binele românilor.
Pentru câte lucruri strâmbe sunt în ţară ar trebui să fiu permanent în stradă dar, în mod democratic, dau gir celor care sunt aleşi,… măcar vreo şase luni.
Personal încerc să nu mă mai stresez şi vizionez Discovery, DigiWorld ...
Tot mai mult cred că versurile unui cântec folk vin ca o mănuşă pe ziua de ieri, de azi şi, poate, că de mâine: "Bună ţară, rea croială, mama ei de rânduială, Ăia hoţi, ăştia hoţi, mama lor la toţi!"
(https://www.youtube.com/watch?v=Fj8ASnJ1n6M)
Ne-am  (ne-au) tâmpit cu (pe) toţii (toţi).
Am început bine anul acesta. Cine vrea o Românie violentă şi destabilizată???

Cu respect pentru toţi românii respectabili şi responsabili ,
Io, Marin, cu voia Domnului... fără Voievod sau cu un mediator în care, aş fi vrut, dar nu mai cred.