vineri, 18 noiembrie 2011

Care este diferenţa dintre Justiţie şi ...


C o m u n i c a t

      Stimaţi colegi ,

      La nivelul Curţii de Apel Timişoara bate un vânt de Bucureşti... dirijat de Eol.
      Este evident că speranţa noastră, a celor care am pierdut şi se pare că vom pierde în continuare în recurs,... este C.E.D.O. .
      Nu disperăm pentru că nu este "un capăt de ţară". O fi cum "gândesc", în parte, completele de judecată de la C.A. T-ra. Nu am pierdut nimic la pensie prin recalculare, în măsura în care deciziile de recalculare nu mai sunt în fiinţă iar cererile noastre, aşa susţine Curtea (clm 1 şi clm 2, probabil şi clm 3, joia viitoare), nu mai au obiect, calitatea de militar fiind subsecventă deciziei iniţiale, încă în vigoare.
       Trebuie reţinut totuşi un aspect "trecut cu vederea" de Curte.
       Dacă subzistă excepţia lipsei de interes / de obiect a acţiunilor şi Statul nu pierde nici un ban pentru că jocurile se fac din nou, de la capăt, prin revizuiri, de ce au mai formulat cereri de recurs C.S.P. ale M.A.I. şi M.Ap.N. !!!???
        Răspuns: DE ACEEA...
        drace,… o fi ceva cu calitatea de militar în rezervă şi cu drepturile de actualizare a pensiilor conferite de „decedaţii” Decretul nr.214/1977, Legea nr.164/2001 şi Legea nr.179/2004 !?
        Aşa că, bătălia esenţială este cea legată de revizuirea pensiilor.    
        OARE !?
        Nu cred, mergem şi la C.E.D.O. cu recalculările "abrogate" dacă mai rezistă "Portocala" 6 luni, dacă nu, aşteptăm conducători raţionali care fac diferenţa între onestitate şi nemernicie, între lege şi fărădelege.
        Aloo, … domnilor care împărţiţi puterea şi dreptatea, vă va veni şi vouă rândul !
       "Roata morii se-nvârteşete, ţac, ţac, ţac"... (refren interzis pe vremuri).

      Ghicitoare: - care este diferenţa dintre o pensie „nesimţită” de 1.900 lei şi o sinecură sau o pensie legală de 18.600 lei !?
      Răspuns: - 16.700 lei (cca 4.000 euro).
     
      Cu deosebită consideraţie şi... răbdare ,
      Preşedintele S.C.M.D., Filiala Reşiţa
      Col.(r) Marin Buţiu