luni, 10 octombrie 2016




CAPRA  VECINULUI

Dacă mai are cineva vreo îndoială că Ordonanţa de urgenţă nr.57/2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr.923 din 11 decembrie 2015, a fost uitată până acum, îi spun că se înşeală.
Până azi, 10 Octombrie 2016, a fost modificată şi completată de Guvernul României prin RECTIFICAREA nr.57 din 9 decembrie 2015, ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr.20 din 8 iunie 2016 şi ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr.43 din 31 august 2016, uitând însă de art.40 care ne priveşte pe noi, pensionarii militari, la fel cum ne-a uitat şi Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor care a pus-o pe ordinea de zi în data de 27.09.2016 dar raportul care urmează să fie întocmit nu are termen de soluţionare, PLx-ul nr.82/2016 fiind singurul din toate proiectele de lege înscrise pe ordinea de zi care are termen „sine die”.
În acest timp partidele ne fac oferte electorale de trai mai bun… de te lasă picioarele.
Pe de altă parte mass-media şi „blog-ării” o fac praf pe o doamnă ministru care, cu impertinenţă, a dat în vileag câteva pensii, vreo 60, ale unor pensionari magistraţi care ar încasa pensii de circa 100.000 lei, echivalente cu 22.000 de euro. Când mă gândesc că eu, un oarecare colonel, am fost pensionat în anul 2005 cu o pensie brută de 2.000 lei îmi vine să râd ca la circ (aşa te apucă Parkinson,… ca pe o piftie).
Realitatea este că majoritatea magistraţilor au pensii mult mai mici, ca de altfel şi majoritatea militarilor şi chiar dacă raportul este, în medie, de 1/6 în favoarea magistraţilor, personal apreciez că o pensie decentă pentru un magistrat este de circa 15.000 de lei, care este sub media europeană a confraţilor de balanţă, ceea ce ne dorim şi nouă şi civililor care până acum au fost manipulaţi, în mod mârşav şi criminal, pentru a ne omorî caprele în loc să ceară şi ei o capră.
Pentru că populimea nu ştie să-şi ceară drepturile, în stradă la nevoie, preferând să stea toată ziua la o „cinzeacă” şi la o ţigară fără filtru pe marginea şanţului, în apropierea birtului sătesc, unde fumatul nu este interzis, îi atenţionez că le vor creşte pensiile cu aproximativ 80% în următorii ani dacă nu vor uita să-i aleagă şi să-i urecheze pe cei care le promit acum că valoarea punctului de pensie va creşte la 1.400 lei într-un viitor apropiat.
Mon cher, e mare înghesuială la promisiuni în timp ce de peste un sfert de veac aceiaşi politicieni modifică tot ce nu ne interesează.
Poate ar trebui să încercăm şi altceva, eventual „ALTERNATIVA NAŢIONALĂ”.
Cine se bagă???
În rest, oşteni sau ţărani, vegheaţi de înălţimi, de va fi sau nu război, ne punem întrebarea din caricatura de mai jos: …

http://www.pensiata.ro/wp-content/uploads/2016/01/taranii-si-pensia-de-ostas.jpg 

     Am onoarea !
     Preşedintele Filialei Reşiţa a S.C.M.D.,
     Col.(r) Marin BUŢIU

joi, 6 octombrie 2016



joi, 06 octombrie 2016



FATA   MORGANA

S-au dus pe apa sâmbetei şase ani de când, printr-o nemernică decizie politică, nişte nenorociţi care dacă nu vor deveni scriitori pe sau între pereţii puşcăriilor, vor fi sigur osândiţi de istorie, au intrat cu bocancii în pensiile cadrelor militare, invocând o criză financiară mondială provocată de o gaşcă de hoţi de la care infractorii indigeni au luat sau au dat lecţii de cum se poate jefui un popor.
În locul pensiilor militare de stat, instituite în ţara noastră de peste 150 de ani, hoţii autohtoni ne-au „dăruit” altfel de pensii iar pentru a nu crâcni în front au manipulat populimea, prin mijloace moderne sau mitocăneşti, convingându-o cu uşurinţă că are cele mai mici pensii şi salarii din Europa din cauza noastră şi nu pentru că ei au spoliat ţara timp de peste 26 de ani, uniţii într-o criminală şi jegoasă cârdăşie.
Cine sunt ei ?
Sunt cei care, grupaţi în tot felul de „secte” cu nume pompoase şi apucături  odioase, s-au insinuat în clasa politică, în administraţia centrală şi locală, în consilii, comisii, comitete naţionale şi în alte locuri din care au împărţit sinecurile cu cei care i-au paraşutat în funcţii cheie. Salarii sau pensii de peste 10.000 de euro, care i-ar oftica şi pe parlamentarii europeni, au fost date cu mărinimie pentru a asigura ungerea unei clase politice îmbuibată şi îmbibată cu infractori la care nici D.N.A.-ul nu mai face faţă iar politicienii oneşti, fiind în minoritate, nu pot da tonul pentru a edifica o ţară democrată.
Mass-media, pentru a deturna atenţia de la gravele probleme cu care se confruntă poporul, este alimentată cotidian cu ştiri „explozive”, „bombă”, „incendiare” şi cu alte efecte pirotehnice.
Aşa s-a întâmplat şi în toamna anului 2015, când pe „valul unor evenimente, Guvernul legitim s-a volatilizat iar politicienii, de la est la vest, sau dacă vreţi de la stânga la dreapta, au tras aer în piept sau ne-au tras în piept şi şi-au luat (ne)meritata vacanţă de iarnă” (n.b. - autoplagiat din articolul „Varză de Bruxelles).
Guvernul Cioloş, învestit în ziua de 17.11.2015, nu putea exista fără vacanţa de un an pe care întreaga clasă politică şi-a asigurat-o într-un deplin acord tacit şi nici nu putea să foarfece legile „orânduite” deja de Parlament.
Cu o grabă demnă de o cauză mai bună guvernanţii „tehno” au modificat o lege organică (Legea nr.223/2015) prin art.40 din O.U.G. nr.57/2015 (publicată în M.Of. nr.923 din 11.12.2015), la mai puţin de o lună de la învestire, încălcând flagrant dispoziţiile art.115 din Constituţia României.
cine le-a sugerat/ordonat noilor guvernanţi să semneze o ordonanţă de urgenţă pe care, în mod sigur, nu au avut timp nici să o lectureze şi, cu atât mai puţin să (ne-)o „articuleze” ?
Proiectul de Lege (PL-x nr.82/2016) pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2015 se află la Comisia pentru muncă şi ocrotiri sociale a Camerei Deputaţilor, fiind pe ordinea de zi (la nr.crt.4) a lucrărilor comisiei din data de 27.09.2016. Din surse neoficiale am aflat că proiectul de lege trebuia reintrodus pe ordinea de zi din data de 04.10.2016, însă pe site-ul Camerei Deputaţilor nu mai figurează.
Toate PLX-urile aflate pe ordinea de zi din 27.09.2016 şi 04.10.2016 au menţionate termene de soluţionare cu excepţia PL-x nr.82/2016 care a fost înregistrat la Camera Deputaţilor în data de 21.03.2016, fiind cel mai vechi proiect de lege.
De ce oare?
În acest timp sunt pensionate cadre militare în baza unei legi modificată de o ordonanţă fără de urgenţă care aşteaptă să fi aprobată prin lege cu sau fără amendamente iar altele ies din sistem pe cale naturală, chiar înainte de a beneficia de prima pensie.
De la fatidicul an 2010 au trecut deja 6 ani de când politicienii se joacă cu marea armată a rezerviştilor şi care ne promit revenirea la normalitate numai când pe la graniţe se aude zăngănit de arme. Se pare că, prin ricoşeu, Putin ne este cel mai bun prieten.
Câţi dintre noi vor mai apuca recalcularea pensiilor în mod corect şi nu printr-o lege decapitată, în condiţiile în care termenul maxim pentru recalculare este 01.01.2018, adică doi ani de la intrarea în vigoare a Legii nr.223/2015 (01.01.2016), cu sau fără modificări,…numai Providenţa ştie şi poate şi Institutul Naţional de Statistică.
 Marea armată a rezerviştilor români, gata oricând să se jertfească pentru patrie, a fost umilită şi pentru asta nemernicii cu umerii obosiţi de stele nemeritate trebuie să plătească.
Ne-au lăsat în mijlocul deşertului şi ne-au amăgit cu o oază care se întrevede la un orizont mult prea îndepărtat la care cei mai mulţi dintre noi nu vom mai ajunge pentru că la capăt domneşte, râzând de noi, Fata Morgana.
dacă parlamentarii nu vor respinge sau amenda art.40 din O.U.G. nr.57/2015, în temeiul art.115, alin.7 şi 8 din Constituţia României, înseamnă că totul este o farsă jucată de cabotini care îmi confirmă cele scrise.

Cu deosebită preţuire pentru adevăraţii camarazi de arme!
Preşedintele Filialei Reşiţa a S.C.M.D. ,
Col.(r) Marin BUŢIU