marți, 16 februarie 2016





Apel  la  demnitate...
N(E)-AU  MURIT  coLINDĂTORii” !?
a venit al treilea „Crăciun”, după ce „gregorienii” şi „iulienii” aproape au uitat de „naştere” şi se pregătesc să sărbătorească „învierea”. Viaţa ne obligă, din păcate, să facem exces de semne de punctuaţie.
Fără a avea nimic în comun cu sărbătoririle creştine, pe care le respect cu pioşenie, „colindătorii” au purces prin ţară (fără să-i cheme cineva), pe la case luminate, să îi lumineze, de fapt să-i întunece pe pensionarii militari, cântând fals, pe fondul lipsei de variaţie (era să zic de cultură religioasă), o singură „colindă”.
Ajutat de „Goagăl”, citând un agramat, am aflat plaiurile pe care au ajuns „apostolii” abia după de au plecat pentru că s-au insinuat prin anumite imobile din reşedinţe de judeţ, descălecând de pe cai negri şi protejaţi de perdele de fum, în ideea de a nu colinda pe la toate uşile, adică de a nu da ochii chiar cu toţi pensionarii militari, fiindu-le teamă de cei care cunosc, pe bune, mai multe colinzi.
Făcându-se de pomină cu atitudinea discriminatorie şi săturându-se de pitit, mai nou, aşa prin 12 făurar, au cotit-o pe la Piteşti cu braţele deschise pentru a ne mângâia pe toţi pe creştet.
Alţi „colindători”, din spirit de economie de carburant şi pentru eficienţă maximă s-au apucat să „colinde” pe diferite frecvenţe, cu lipsă de imaginaţie, aceeaşi „colindă”.
Cu o obstinaţie demnă de o cauză mai bună, ducându-i în derizoriu pe foştii politruci, „colindătorii” au ţinut şi ţin cu tot dinadinsul să ne convingă că 2 este mai mare decât 4 sau, mă rog, că 65% este mai mare decât 80%, mizând cu inocenţă că pensionarii militari, indiferent de armă sau parohie, stau slab la capitolul matematică şi la o corectă informare. Cineva spunea că ar trebui să fim mulţumiţi şi cu procentul diminuat având în vedere faptul că până şi Biserica a scăzut în sondaje spre 50%.
În susţinerea manipulării „colindătorii” aruncă în luptă arma implacabilă a convingerii că orice s-ar întâmpla prin recalculare,… nu vom pierde la pensie.
Este evident că orice om de bun-simţ îşi pune fireasca întrebare: „de ce dracu` v-aţi scremut să scoateţi o lege nouă dacă nu are nici un efect benefic?”. Adică nu face nici rău, nici bine, ca apa plată (ca să evit o blasfemie), întrucât este evident că majoritatea pensionarilor militari vor câştiga doar praful de pe tobă (mă refer strict la substantivul comun) prin recalcularea pensiei.
Răspunsul este cât se poate de simplu.
Prin Legea nr.223/2015 cârmuitorii ţării, presaţi de pensionari de ani de zile dar şi pe fondul unei apropiate apocalipse, şi-au dat seama că o armată fără rezervişti este aproape o glumă, împrejurare în care au catadicsit să repare, după cinci ani, nedreptatea făcută de tandemul b.-b., aducând pensiile la nivelul celor din anul 2010.
numai că între timp noii guvernanţi, înainte chiar de a li se usca cerneala (probabil că au semnat cu pixul)) pe jurămintele depuse şi semnate, fiind de factură „tehno”, după ce au beştelit naţia pentru care au venit să se sacrifice câteva luni, aşa ca între două trenuri, s-au apucat să facă simulări şi după ce le-au ieşit calculele au croit o ordonanţă foarte urgentă, total nelegală, imorală şi nejustificată pentru că legea nu a intrat în vigoare şi nici nu cred că o vor pune efectiv în funcţiune până în luna noiembrie 2016 când vor fi avortaţi, respectiv O.U.G. nr.57/2015 prin care, călcând cu mocasinii prin Constituţie, au făcut „varză de Bruxelles” legea pensiilor militare de stat, îmbrăţişând nesimţita vorbă de duh(oare) a finanţistei de serviciu cum că putem trăi şi cu doi lei.
preluând tehnica manipulării şi a tragerii de timp, fac voia păpuşarilor de la care primesc simbrii enorme, aproximativ într-o lună cam cât primeşte cu colonel pensionar într-un an şi chiar mai bine, şi ne aruncă praf în ochi încercând să ne convingă că o să ne fie bine când o să ne fie rău.
Îmi amintesc că prin anul 2008, în baza acordurilor de aderare a României la Tratatul Atlanticului de Nord, Guvernul din acea vreme s-a obligat, trăgând de timp cât mai mult posibil, să asigure militarilor următoarele plafoane medii de soldă şi pensie brută, calculată lunar în euro:

Nr.
crt.
Gradul militar
Arme terestre  (euro)
UM speciale (Av,Ma,Tc,Aa) (euro)
Obs.
1.     
Sld. – MAC
1.750–2.450 +25–45% în fct. de vechime
1.750–2.450 +25-45% în fct. de vechime

2.     
Sg.maj.-Plt.adj.
2.450–3.450 +22-38%  în fct. de vechime
2.450–3.450 +22-38% în fct. de vechime

3.     
03 MM Cl IV- MM Principal
2.750–3.750 +28-38%  în fct. de vechime
2.750–3.750 +28-38% în fct. de vechime

4.     
Slt. – Căpitan
3.650–4.950 +24-48%  în fct. de vechime
3.650–4.950 +24-48% în  fct. de vechime

5.     
Mr. – Col.
5.050–7.750 +24-48%  în fct. de vechime
5.050–7.750 +24-48% în fct. de vechime

6.     
Gen1*- Gen 4*
7.550–11.750 +15-25%  în fct. de vechime
7.550–11.750 +15-25% în fct. de vechime

7.     
PMC Gr. 1 – PMC Gr. 6
2.250–3.750 +20-35%  în fct. de vechime
2.250–3.750 +20-35% în fct. de vechime

       
La aceste valori urmau să se adauge sporul de vechime, sporul de funcţie, sporul de risc în teatrele de operaţiuni, gradaţii, ordine, medalii, indemnizaţia de instalare, norma de hrană de campanie, banii pentru uniformă şi furnituri, alocaţii pentru copii şi pentru soţiile fără serviciu, costuri cu chiria, transportul, comunicaţiile, etc. .
Observaţi că nu am ajuns, după 8 ani, nici pe departe, la aceste cuantumuri măcar în lei şi, cu atât mai puţin, în euro.
Totul a rămas un vis frumos, spulberat de netrebnicii demagogi.
Suntem vinovaţi noi, în primul rând, că am fost dezbinaţi sau automulţumiţi şi nu le-am cerut guvernanţilor, cu argumente şi cu încăpăţânare, să-şi respecte propriile angajamente, poate că şi dintr-un spirit de solidaritate, specific militarilor, cu năpăstuiţii naţiei, numai că prin acest comportament am uitat că sunt mulţi care au pensii de cel puţin cinci ori mai mari decât ale noastre şi care, de ani buni, tac şi încasează ceea ce ne revenea nouă, amintindu-mi de tătarii, avarii, gepizii, stavrizii, guvizii şi alte popoare migratoare care după ce îţi cer găzduire tac ca peştii şi uită să mai plece din casă.
Culmea este că nu-i condamn ci îi admir pe cei mai „prosperi” pensionari şi aş dori ca manipulaţii care mor de foame, punând botu` la manipulare, să uite de circ şi să ceară şi ei mai multă pâine pentru a nu se uita chiorâş la pâinea noastră.
Statul este o noţiune,… care nu există în substanţa sa fără personajele pe care noi, prin mijloace democratice, le ungem în funcţii, însă tot noi avem dreptul şi obligaţia să-i tragem la răspundere pe guvernanţi atunci când, aceşti muritori care se cred zei, devin abuzivi şi uită de menirea socială pe care o au.
De ani buni puţini cârmuitori au înţeles să lucreze în interesul naţiei, cei mai mulţi au abuzat de putere, atrăgând bogăţia în mâinile lor pătate, au spoliat ţara şi au anulat dreptul poporului la un trai decent iar noi militarii, activi şi pensionari, am rămas într-o păguboasă expectativă.
Virgiliu spunea că „Soarta îi favorizează pe cei îndrăzneţi” (Audaces, fortuna juvat).
Domnilor colegi!
Nimic nu se câştigă fără luptă, cel puţin în „democraţia noastră originală”, acum când copiii noştri pleacă pe alte meleaguri pentru a-şi câştiga existenţa, dacă nu mor de timpuriu prin spitale sau prin locaţii deocheate, iar libertatea, inclusiv a presei care deranjează, este îngrădită prin mijloace josnice de către „animale bolnave” plantate în instituţii care ar trebui să ne apere drepturile şi libertăţile consfinţite de Constituţie.

Se apropie 06 martie…

Am onoarea !
Preşedintele Filialei Reşiţa a S.C.M.D.
Col.(r) Marin BUŢIU