duminică, 12 octombrie 2014



Bună ziua tuturor !
În urma unui e-mail pe care l-am primit în data de 10.10.2014 de la colegul nostru de sindicat d-l col.(r) Radu Aromanesei, preşedintele Filialei 1 Timişoara a S.C.M.D. şi vicepreşedinte al CD pentru zona de vest, la care erau anexate două mesaje, unul cu titlul “Rezultatele pichetării de ieri, 06.10.2014”, semnat de d-l col.(r) dr. Mircea DOGARU, preşedintele S.C.M.D., şi celălalt, “Forţa dialogului”, semnat de d-l col.(r) Ioan-Mişu NAON, preşedintele Filialei 1 Craiova a S.C.M.D., am făcut unele consideraţii în nume personal pe care le-am comunicat tuturor celor care au primit mesajele de mai sus, tot pe calea poştei electronice.
Ulterior, am primit de la Secretariatul General al S.C.M.D. propunerea de a posta “articolul” pe pagina Filialei Reşiţa a S.C.M.D..
Apreciez că unele puncte de vedere personale transmise prin e-mail unor colegi şi, spre ştiinţă, şi la S.G. al S.C.M.D., chiar dacă privesc şi propuneri privind activitatea sindicală sau poate chiar din acest motiv, sunt chestiuni interne care, odată postate pe blog, fără a fi secrete, sunt la latitudinea oricărei persoane, din afara S.C.M.D.-ului de a le accesa.
Nu cred că este normal ca mesajele interpersonale ale membrilor de sindicat, fie şi fără a fi confidenţiale, să capete atributele unui “articol” pentru a fi publicate pe blog sau/şi pe site-ul S.C.M.D., cu atât mai mult cu cât nu am urmărit această finalitate, nici prin conţinutul şi nici prin construcţia mesajului.
Pe cale de consecinţă, consider că trebuie să fie separate propunerile sindicale care privesc modificări ale STATUTULUI S.C.M.D., ce au caracter de “bucătărie internă”, de părerile, de opţiunile sau de partizanatele politice, fapt pentru care din materialul pe care îl voi posta pe blog voi elimina aspectele care sunt irelevante pentru nemembrii de sindicat.
Din conţinutul mesajelor pe care l-am primit cu câteva zile în urmă se desprind străvezii partizanate politice pe fondul luptei pentru "CIOLANUL SUPREM", oricât se încearcă aruncarea în ochii sindicaliştilor a fumigenei cu necesitatea luptei, pe principiul "acum sau niciodată", pentru dezbaterea în Parlament, cu celeritate, a proiectului "NOUA LEGE A PENSIILOR MILITARE".
Nu pot să nu observ că dreptul statutar de a face parte din partide politice, pe care nu-l pot contesta pentru că este legal, chiar dacă nu este şi moral, înclină balanţa eforturilor de la o cât mai strânsă unire a sindicaliştilor în realizarea obiectivelor noastre spre o pierdere iraţională a energiilor către sfera politică.
Această "viteză de croazieră" îmi aduce aminte de osârdia cu care, acum, nu mai târziu, unii slujbaşi al Statului fac şi desfac destine.
Sigur că, divagând, orice om onest vrea să se facă dreptate iar nemernicii care au devalizat ţara după 1989, în goana nebună după bogăţie şi conduşi de precepte transpartinice, să fie condamnaţi.
Este greu însă să gândeşti că în luna noiembrie 2014, după 25 de ani de "hoţie", trebuie arestaţi preventiv toţi infractorii cu gulere albe, "uitaţi" un sfert de veac,  în ideea că acum, în această lună, sunt realizate momentele operative pentru toţi mogulii, fără să legi toată această "aglomerare" de alegeri, în considerarea faptului că politica este deasupra tuturor şi fără politică nu se poate.
Personal, ca fost ofiţer de economic şi de cercetări penale, cunosc care sunt condiţiile care conduc la crearea momentul operativ al transformării informaţiilor în probe şi care este diferenţa dintre actele premergătoare şi condiţiile de îndeplinit pentru începerea urmării penale, cu sau fără punerea în mişcare a acţiunii penale, cu sau fără dispunerea de măsuri preventive şi asigurătorii, context în care ÎMI EXPRIM REZERVA FAŢĂ DE COINCIDENŢA ÎNTRUNIRII CONDIŢIILOR OPERATIVE, ÎN MOD SIMULTAN, ÎN "N" CAUZE PENALE, ÎN ACEASTĂ LUNĂ, astfel că, „mutatis mutandis”, apreciez că este corect şi înţelept ca nimeni să nu poată lega doleanţele noastre, perfect îndreptăţite, de actualele jocuri politice, dreptatea „până la capăt” neputând să fie realizată, în mod obiectiv, până la sfârşitul lunii noiembrie 2014.
C.N.R.-ul "bate la uşă" şi constat că, în loc să dezbatem propunerile sindicaliştilor, foarte multe binevenite, pentru amendarea STATUT-ului şi R.O.F.-ului S.C.M.D., ne jucăm de-a politica.
De ce oare, avem şi noi un DNA al S.C.M.D. !!!???
Spun astea pentru că la umilele noastre propuneri numai câţiva colegi (îl salut pe colegul nostru de la Filiala Ineu) ne-au luat în seamă şi ne-au dat "like".
Domnilor colegi,
Chiar dacă unora nu le convine, reiterez faptul că puterea S.C.M.D. stă în puterea membrilor de sindicat şi a filialelor, context în care am propus, prin d-l col.(r) Aromanesei Radu, să prezinte conducerii S.C.M.D., la şedinţa din data de 02.10.2014, câteva măsuri menite a conduce la o mai bună organizare şi funcţionare a Sindicatului, aspecte pe care le-am apreciat că sunt utile a fi luate în considerare şi pentru completarea/amendarea Statutului S.C.M.D. şi a R.O.F.-lui şi care, împreună cu ale dvs., pot fi de natură să conducă la supravieţuirea S.C.M.D. propuneri care au fost comunicate celor interesaţi şi pe care le mai reiterez, cât mai sintetic, în continuare:
1.-acordarea personalităţii juridice pentru filiale;
2.-C.N.R.-urile să aibă loc odată la 2 ani, din raţiuni de economisire a fondurilor băneşti, în condiţiile în care soluţionarea problemelor operative ale S.C.M.D. pot fi soluţionate de B.O.C. şi de C.D.;
3.-consultarea membrilor de sindicat înainte de realizarea, la nivel central, a unor protocoale de colaborare sau parteneriate cu alte structuri sindicale, cu o.n.g.-uri etc.;
4.-realizarea de acţiuni stradale numai cu acordul majorităţii membrilor C.D., deoarece trebuie stabilit dacă sunt oportune şi utile cauzei sindicale, în condiţiile în care acestea necesită şi cheltuieli importante de fonduri băneşti;
5.-creşterea numărului de membrii al B.O.C. în scopul realizării unei mai mari reprezentativităţi a membrilor de sindicat;
6.-demersuri la nivel european, prin structurile civile şi militare europene, prin societatea civilă şi prin Avocatul poporului, în vederea schimbării procedurii prealabile de cenzurare a acţiunilor la CEDO care sunt declarate ca "inadmisibile" de către reprezentanţi ai statelor (referenţi) cu care reclamanţii se află în proces, măsura împiedicând astfel, pe cale administrativă, ca dosarele să mai ajungă pe rolul instanţelor de judecată.

Cred că ar fi util ca astfel de propuneri să fie însuşite înainte de C.N.R., întrucât prezentarea acestora în afara "ordinii de zi" ar echivala cu "aruncarea lor la coş".
Vă chem să ne unim, în aceste momente, în lupta sindicală, nu să ne dezbinăm şi să ne risipim energiile în lupta politică.

           Cu stimă ,
           Preşedintele Filialei Reşiţa a S.C.M.D.
                        Col.(r) Marin BUŢIU
 12.10.2014